Mini vodič za tate u kupovini osnovnih stvari za bebe

Očekujete prinovu? Čestitamo! Iako će mama možda privući svu pažnju svojim rastućim stomakom, ne smijemo zaboraviti ni na tate – njihove obaveze i sve što ih čeka prije i nakon rođenja bebe.

Jedna od tih stavki je i šoping, odnosno kupovina stvari za bebu!

Bambo-Naslovna-Fotografija-Tate.

Postoje očigledne stavke koje trebate istražiti: kolica, krevetići i sjedalice za auto. Vrsta flašica za bebe. Kakve pelene treba da nabavite? U šta uložiti više, a u šta manje novca?

Sve ovo su samo neke od odluka koje morate donijeti kao novopečeni tata. Naš prvi savjet je da se uputite u prvu bolje opremljenu prodavnicu opreme za bebe, ili lanac prodavnica poput Akse, gdje možete nabaviti sve potrebne stvari na jednom mjestu, ili ih naručiti online sa dostavom na kućnu adresu.

1. Osnovne neophodnosti: Kolica, sjedalica za automobil, krevetac…

Budući da ne možete da odnesete bebu iz bolnice bez sjedalice za automobil, to jedna od prvih stvari koje morate da kupite. Bebina sigurnost u saobraćaju je imperativ, a dobro odabrana sjedalica služiće vas više godina.

Naš savjet je da potražite paket u kome možete zajedno dobiti i kolica i sjedalicu za automobil, kako bi uštedjeli novac. Kako beba postaje starija, biće vam potrebni i veći dodaci radi njene udobnosti.

Što se tiče kreveca, danas oni dolaze u raznim oblicima i veličinama jer će ga beba odnosno dijete koristiti nekoliko godina. Iako zvuči nepraktično, na duge staze je bolje birati veći krevetac kako ga ne bi morali mijenjati kada beba poraste i kako bi u njemu imala dovoljno prostora da se pomjera tokom noći. Obložite ivice sa mnogo jastučića kako se beba ne bi povrijedila, i birajte dovoljno visoke stranice kako ne bi mogla da se naginje preko ivica.

2. Torba za pelene

Tatama je definitivno potrebna ne mamina, već njihova sopstvena torba za pelene i sve ostale potrepštine! Ne samo mame, već i tate izvode bebu na čist vazduh i male avanture, pa je torba idealno rješenje da nešto ne zaboravite ponijeti sa sobom.

Takođe, vođenje računa o sopstvenoj torbi za bebu, uključiće vas dublje u čitav proces brige za bebu, planiranja zajedničkih aktivnosti i kupovine proizvoda koji su potrošeni.

3. Pelene i proizvodi za njegu kože

Sada kada imate svoju torbu, pitate se šta sve treba da u njoj čuvate. Prva stavka na listi za torbu, i mimo torbe su svakako PELENE! Izbor pravih pelena je jedna od najbitnijih stavki u pripremi za roditeljstvo, pa je vrlo važno da razgovarate sa partnericom o pelenama koje želite da koristite.

Prvo na šta treba da obratite pažnju je sastav pelena, i da li poput naših Bambo Nature pelena NE sadrže parfeme, iritante, alergene i ostale štetne hemikalije koje nadražuju bebinu kožu. Ovdje možete saznati više informacija o sastojcima koji su štetni, a na ovom linku imate mini vodič za izbor idealnih pelena u prodavnicama.

Ukratko, pogledajte da li poput naših pelena implementiran indikator vlažnosti, da li su visokoupijajuće, kao i da li kupovinom baš tih pelena učestvujete u nekom višem cilju kao što je npr. mali doprinos u borbi protiv zagađenja planete?

Što se tiče proizvoda za higijenu i njegu bebine kože, poput pelena, poželjno je da su ekološki sertifikovani i imaju blagu formulu koja će nježno čistiti i hidrirati kožu bez iritacija.

4. Igračke

tata-i-beba

Nikad dosta igračaka? Ne, ne… ispravna tvrdnja je nikada dosta “pametnih igračaka”, odnosno tzv. didaktičkih igračaka koje djecu nečemu uče i pospješuju razvoj njihovih sposobnosti kao što su govor i motorika, opažanje i slušanje.

Mi bi vam preporučili tradicionalne didaktičke igračke koje su napravljene od drveta, jer je to materijal koji najviše prija dječijim rukama koje su tek u procesu razvijanja motoričkih vještina, a takođe je i dugotrajan pa možete sačuvati igračku za drugo dijete.

5. Odjeća

Postoje dvije vrste odeće za bebe:

  • Preslatki kompletići, haljinice i odijela u koje bebe oblačite više radi zabave nego bilo kakve stvarne potrebe.
  • Dobro osmišljena, prakična i udobna odjeća u kojoj beba živi, kreće se, igra, spava itd.

Tate, znamo da je teško odoljeti kada ugledate fudbalski dres ili benkicu sa likom vašeg omiljenog Marvel junaka, ali činjenica je da ćete na poklon dobiti mnogo takvih komada, koje će beba brzo prerasti. Bolje je da svoja novčana sredstva usmjerite u održivu, mekanu odjeću od prirodnih vlakana koja omogućuje koži da diše i osjeća se udobno.

Tate, vjerujemo u vas i sigurni smo da ćete savladati sve korake roditeljstva, pa čak i kupovinu i navigaciju nepreglednih polica – potrebno je samo malo strpljenja.

Pišite nam u komentarima šta je vama pomoglo da se adaptirate i otkrijete koji su to brendovi najbolji, a koji dodaci neophodni u odgajanju bebe.

Podijeli tekst
Back to top