Bambo Nature sertifikati i oznake

Radimo sa najstrožim agencijama za izdavanje sertifikata na svijetu kako bismo vam ponudili sigurne i ekološki prihvatljive Bambo Nature pelene i proizvode za njegu kože. Saznajte više o ekološkim oznakama i sertifikatima koje naši proizvodi nose, i šta to znači za vas i vašu porodicu.

 

Nordic Swan Ecolabel – promovisanje održivosti tokog svakog procesa

S ciljem stvaranja održivog društva kroz održivi konzumerizam, Nordic Swan Ecolabel vrednuje uticaj proizvoda na životnu sredinu tokom njegovog cjelokupnog životnog ciklusa – od izbora sirovina, procesa proizvodnje, pa sve do odlaganja proizvoda.

 


Asthma Allergy Nordic – prestižna plava oznaka koja odaje počast svijesti o alergijama

Asthma Allergi Nordic nudi sertifikaciju za proizvode sa najmanjim mogućim rizikom da izazovu alergiju, ekcem ili iritaciju kože kod korisnika. Glavni cilj je, onima koji imaju alergije, kontaktne alergije, astmu ili druge respiratorne tegobe, olakšati pronalazak proizvoda koji poboljšavaju svakodnevni život.

 


FSC™ – Forest Stewardship Council – nagrađivanje odgovorne upotrebe proizvoda šuma

FSC™ (Forest Stewardship Council) je globalna, neprofitna organizacija posvećena promociji odgovornog upravljanja šumama širom svijeta. Proizvodi koji nose FSC ™ sertifikat su napravljeni od sirovina iz kontrolisanih šuma i odgovornih izvora. Istorija i integritet ove oznake ogledaju se u strogim mjerama kontrole, a odabirom proizvoda sa sertifikatom FSC pomažete u vođenju računa o šumama, ljudima i divljini.

 


Ecocert COSMOS – oznaka ekološke kozmetike

Ecocert COSMOS, prvo sertifikaciono tijelo za prirodnu i organsku kozmetiku, osigurava da proizvodi ispunjavaju visoke ekološke standarde, počev od samih sastojaka, pa sve do pakovanja. Samo proizvodi sa minimum 95% prirodnih sastojaka (po masi) ispunjavaju uslove za sertifikaciju.

 


Dermatologically Tested – nagrada za proizvode koji su nježni prema koži

Dermatologically Tested oznaka garantuje da je proizvod testiran na potencijalne kožne reakcije. To znači da čak i ljudi sa osjetljivom kožom mogu koristiti naše proizvode.

 


Vegan – oznaka veganskih proizvoda

Oznaka Vegan je autentični međunarodni standard kojim upravlja Vegan Society. Da bi proizvod dobio ovu oznaku, treba da ispuni nekoliko kriterijuma, uključujući potpuno odsustvo sastojaka životinjskog porijekla i zabranu testiranja na životinjama.

 

Back to top