Bambo Nature sastojci

Na našoj listi sastojaka ćete vidjeti najbolje i najtransparentnije nabavke sirovina. Ako želite znati više o sastojcima na etiketi proizvoda, njihovom porijeklu i namjeni, ovdje možete pronaći više informacija.

A

Allantoin – sredstvo za kožu, štiti kožu, umirujući aktivni sastojak koji pomaže u spriječavanju i liječenju suve ili ispucale kože i usana.

Aloe Barbadensis Leaf Extract – biljka poznata po svojoj sposobnosti da regeneriše kožu i kosu očuvanjem vlage i ravnotežom nivoa pH. Sadrži važne vitamine, uključujući B12, C i E, kao i beta karoten, prethodnik vitamina A.

Aqua – voda iz slavine tretirana reverznom osmozom kako bi uklonila rastvorene i suspendovane hemikalije i bakterije.

B

Brassica Campestris Seed Oil – ulje sa visokim sadržajem prirodnog vitamina E, koje štiti vašu kožu i kosu od slobodnih radikala, oksidacije i spoljašnjeg zagađenja.

Brassica Napus Seed Oil  – ulje sa visokim sadržajem prirodnog vitamina E, koje štiti vašu kožu i kosu od slobodnih radikala, oksidacije i spoljašnjeg zagađenja.

Butirospermum Parkii Butter – prirodna masnoća dobijena iz plodova drveta karatea, poznato je da vraća koži gipkost, podstiče vlažnoste i poboljšava izgled iritirane suve kože.

C

Canola oil – ulje sa visokim sadržajem prirodnog vitamina E, štiti od slobodnih radikala i oksidacije. Dobar je zaštitnik od spoljašnjeg zagađenja, umiruje i vlaži vašu kožu.

Caprylic/Capric Triglyceride – biljno ulje koje se koristi u kozmetici za pospješivanje prodiranja i njege putem estera masnih kiselina koji ne ostavljaju vidljive tragove masnoće na koži. Stabilan kada je izložen vazduhu.

Cellulose (ECF fluff) – vlakna dobijena od biljnih materijala koji stvaraju meko punjenje; naše pelene i gaćice koriste paperje koje ne sadrži hlor (ECF). Paperje je osnova upijajuće jezgre pelene. Apsorbuje 15 puta veću težinu.

Cetearyl Alcohol – koristi se kao stabilizator emulzije, kao i sredstvo za povećanje viskoznosti na bazi vode ili bez vode. Koži daje mekani osećaj i može se koristiti u emulzijama kao što su voda u ulju, emulzija ulje u vodi i bezvodna formulacija.

Cetearyl Glucoside – biljni emulgator, pogodan za osjetljivu kožu i pospješuje mekoću. Napravljen od cetilnog alkohola i glukoze.

Citric Acid – pH regulator

Coco-Glucoside – blago biljno neionsko površinski aktivno sredstvo koje je razgradivo. Djeluje kao blago sredstvo za čišćenje.

Cocos Nucifera Oil – grupa primarno kratkolančanih masnih kiselina povezanih glicerinom i izvedenih iz kokosog jezgra. Stabilne kada su izložene vazduhu, sa dobrim omekšavajućim svojstvima, anti-upalnim svojstvima i sposobnošću umirjivanja suve i osetljive kože.

D

Decyl Glucoside – je neionsko površinski aktivno sredstvo sa odličnim kapacitetom pjenjenja i dobrom dermatološkom kompatibilnošću. To ga čini pogodnim za upotrebu kao baznog površinski aktivnog sredstva ili ko-površinski aktivnog sredstva u kozmetičkim preparatima za čišćenje površinski aktivnih sredstava.

E

Elastane – elastični poliuretanski materijal koji se koristi u pelenama za udoban i mekan osjećaj.

G

Glycerine – čuva prirodnu ravnotežu vlage u koži i kosi, što povećava elastičnost i pomaže zadržavanju vlage. Naš je biljnog porekla.

Glycine Soja Oil – je blago biljno ulje, lako razgradivo. Pruža koži vlažnost i elastičnost.

H

Hotmelt (glue) – prskano između slojeva pelena. Lijepak se zasniva na prirodnim sastojcima kao sintetička smola.

Hydrogenated Castor Oil – ulje koje kožu čini mekom i elastičnom. Istovremeno funkcioniše i kao sredstvo koje nosi kozmetičku formulaciju.

I

Ink – tinta se nalazi na poleđini kako bi se označila veličina pelene i učinila privlačnijom za korisnika. Tinta je nesenzibilizirajuća, bez toksičnih ili kancerogenih pigmenata koji sadrže teške metale.

L

Lauryl Glucoside – je neionska površinski aktivna materija koja se dobija iz obnovljivih sirovina. Zalaže se za prvoklasne profile kompatibilnosti sa okruženjem i kožom, stvarajući savršenu sinergiju blagosti i efikasnog čišćenja.

Levulinic Acid – humactant koji hidratizuje kožu i ima prezervativni efekat.

N

Nonwoven – polipropilenski (PP) gornji slojevi, trajno hidrofilni. Netkani materijal pomaže da pelena postane meka i udobna. Netkani materijal se takođe koristi u sloju za skupljanje kako bi brže apsorbovao tečnost u upijajuće jezgro.

O

Olus Oil (biljno ulje) – blago biljno ulje s porijeklom od uljane repice. Stabilno pri oksidaciji i lako razgradivo, održava vlažnost i elastičnost kože.

P

Pentylene Glycol – 100% prirodno dobijeni multifunkcionalni konzervans. Djeluje kao humectant / hidratantno sredstvo, umirujuće i antimikrobno.

Polyacrylate (SAP) – superupijajući polimer. SAP (u kombinaciji sa paperjem) je osnova upijajućeg jezgrs pelene. SAP ima sposobnost da apsorbuje i zadržava velike količine tečnosti (30-50 puta veće od sopstvene težine). Pravi omjer tekućine (EFC) i SAP osigurava optimalan nivo upijanja u peleni kako bi se površina pelene održala suvom.

Polypropylene (PP) netkani na šipkama, hidrofobni – ovi sastojci se koriste za šavove pelene koji idu oko nogu. Naše manžetne za noge bez lateksa pomažu da pelena ostane na svom mjestu, pružajući udobnost i slobodno kretanje bebe.

Polyethylene (PE) – plastika koja se najčešće koristi u proizvodnji na globalnom nivou; međutim, folija na našim prostirkama za presvlačenje dolazi iz obnovljivih izvora, a ne od nafte ili prirodnog gasa.

Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate – emulgator za omekšavanje i zadržavanje vlage.

Polypropylene (PP) – termoplastični polimer sa niskoenergetskom, klizavom površinom.

Potassium Sorbate – konzervans za spriječavanje gljivica i bakterija koje prirodno mogu nastati u voću i bobicama. Naš se sintetiše iz jedinjenja koja potiču iz mineralnih ulja.

Prunus Armeniaca Kernel Oil – bogato vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, ovo ulje se lako apsorbuje u kožu. Takođe korisno za suvu ili nadraženu kožu, zbog svojih svojstava omekšavanja i vlaženja. Takođe može da poveća prirodnu elastičnost kože.

S

Siliconized polypropylene (PP) tape – ljepljiva traka i kopče za ponovno postavljanje pelene.

Siliconized polypropylene (PP), polyethylene (PE), polystyrene-ethylene/butylene-styrene block copolymer (SEBS) – ovi prozračni materijali koriste se na bočnim stranama pelene čineći ih fleksibilnim za lako i udobno postavljanje.

Sodium Benzoate – konzervans koji se koristi za sprečavanje plijesni, kvasca i gljivica. Naše se sintetiše iz jedinjenja mineralnih ulja.

Sodium Coco-Sulphate – razgradivo u Bambo Nature proizvodima. To je biljno, površinski aktivno sredstvo koje efikasno djeluje na kožu i kosu.

Sodium Hydroxide – pH regulator

Sodium Levulinate – humactant koji hidratizuje kožu i ima prezervativni efekat.

Sodium Stearoyl Glutamate – biljni emulgator sa visokom tolerancijom na elektrolite, često se koristi u kozmetičkim proizvodima, gde ima efekte omekšavanja kože i kose.

Sorbic Acid – konzervans

Stearyl Alcohol – biljni pojačivač viskoznost i stabilizator.

T

Tocopherol (E-vitamin) – jedan od najvažnijih antioksidanata za zaštitu od slobodnih radikala. Vitamin rastvorljiv u masti koje ćelijski zidovi apsorbuju, on štiti masti (fosfolipide) od rancidifikacije. E vitamin takođe čuva elastičnost i mekoću vaše kože i kose.

X

Xanthan Gum – proizvodi se fermentacijom, upotrebom bakterije Xanthomonas campestris. Ima efekat emulgatora i stabilizatora proizvoda.

Z

Zea Mays Starch – zgušnjivač koji je nastaje iz kukuruza. Dodaje konzistenciju proizvodu i smanjuje ljepljiv osećaj na koži.

Napomena

Bambo Nature uvijek nastoji da kupi najbolje i najtransparentnije sirovina za naše proizvode. Iako ne možemo garantovati potpuno odsustvo sitnih ostataka u tragovima tokom cijelog procesa proizvodnje, garantujemo da tokom proizvodnje ne dodajemo bilo kakve štetne hemikalije ili alergene i da su naši proizvodi i sirovine prošli najstrože postupke sertifikacije koji su dostupni kako bi se garantovala vaša bezbjednost.

Molimo pogledajte naše sertifikate da biste saznali više o trudu koji ulažemo kako bismo osigurali kvalitet i čistoću naših proizvoda.

Back to top