Kako su nastale prve vlažne maramice?

Američki pronalazač Artur Džulijus slučajno je napravio vlažne maramice – popravljajući mašinu za doziranje sapuna. Svoj izum je predstavio deset godina poslije toga, a od tada pa sve do danas vlažne maramice nam olakšavaju svakodnevicu.

Bambo-Nature-Blog-Naslovna-Februar-v03

Tkanina natopljena vodom ili otopinom sredstva za čišćenje danas je sofisticirani potrošački proizvod koji možete pronaći u gotovo svakom domaćinstvu.

Vlažne maramice koristimo za čišćenje ruku, brisanje površina u kući, ali najveći pomagač su mamama u njezi bebine kože.

Saznajte kako su nastale!

Kako su nastale vlažne maramice?

Vlažne maramice nastale su u SAD-u 1957. godine.

Za njihov izum zaslužan je Artur Džulijus koji je radio u jednoj farmaceutskoj kompaniji. Artur je napravio prve vlažne maramice u potkrovlju svog stana u Njujorku i to sasvim slučajno, dok je popravljao aparat za doziranje sapuna.

Godinu dana nakon toga zaštitio je svoj proizvod koji se počeo koristiti u raznim industrijama, prvo u obliku višekratnih krpa natopljenih sapunom ili vodom, a zatim kao delikatno skrojenih jednokratnih maramica.
Ipak, masovna proizvodnja jednokratnih vlažnih maramica počela je tek 1970. godine i tada se vlažne maramice u razne svrhe, ali najčešće u industriji proizvoda za bebe.

Koje su prednosti korištenja vlažnih maramica?

Sprovedenim istraživanje među mamama, zaključeno je da su im vlažne maramice pojednostavile svakodnevicu, uštedjele vrijeme i učinile mijenjanje pelena i čišćenje nereda mnogo lakšim nego što je do tada bilo.

Naravno, prije nego što izaberete brend vlažnih maramica koji želite da koristite za svoju bebu, važno je da provjerite sastojke i način proizvodnje kako ne bi došlo do osipa i reakcija na nježnoj bebinoj koži.

Sve o štetnim sastojcima u proizvodima za bebe pročitajte ovdje.

Zašto su Bambo Nature vlažne maramice bolje od drugih?

Budućnost vlažnih maramica će biti usredsređena na pitanja ekološke održivosti.

Uz broj maramica koje se koriste, njihova jednokratnost se sve više dovodi u pitanje jer živimo u svijetu koji postaje sve svjesniji važnosti zaštite životne sredine.

Korištenjem naših vlažnih maramica koje su napravljene od biorazgradivih materijala dajete svoj doprinos zaštiti okoline.

Ono što je još važnije je da su svi proizvodi iz Bambo Nature asortimana:

  • ekološki sertifikovani
  • dermatološki testirani
  • bez mineralnih ulja, silikona i parabena
  • ne sadrže parfeme ni druge umjetne alergene

Svi ovi faktori minimalizuju mogućnost stvaranja iritacija ili osipa na koži vaše bebe, a dodatni bonus je naše veliko, ekonomično pakovanje čijom kupovinom štedite svoj novac!

Da sumiramo, Bambo Nature vlažne maramice dobre su za planetu, za bebu i za vaš novčanik.

U ovom tekstu možete pronaći 8 zgodnih primjena vlažnih maramica koje koriste roditelji.

Podijeli tekst
Back to top