Vodič za novopečene roditelje: lista stvari za bebe na kojima ne smijete da štedite

Uravnotežiti dolazak bebe i novi budžet koji dolazi uz roditeljstvo nije lako. Novorođenčetu je potrebno mnogo stvari i lako je izgubiti se u svijetu proizvoda za bebe, pogotovo ako ste novopečeni roditelji ili nemate nekoga da vas posavjetuje.

vodic za nove roditelje bambo nature

Kao što postoje stvari koje možete preskočiti, tako postoje i one koje je bolje kupiti da vam traju, čak i ako to podrazumijeva da u njih investirate više novca.

Zanima vas koje su to stvari? Čitajte dalje!

1. Sjedalica za automobil

Kvalitetna sjedalica za automobil je stavka o kojoj se ne može pregovarati. Vrlo malo stvari je važnije od toga da beba bude sigurna u automobilu – a ni bolnica vam neće dozvoliti da se vratite kući bez nje.

Iako mogu biti skupe, važno je kupiti novu sjedalicu kako biste bili 100% sigurni da je ispravna. Takođe, najbolja auto sjedišta neće imati samo vrhunske performanse, već će biti i udobna za bebu i laka za čišćenje. Klasičan i provjereno dobar izbor je italijanski brend Chicco.

2. Kolica

Kao prvo, bitno je da izaberete kolica koja odgovaraju vašim potrebama. Mame često kupuju više kolica za različite namjene. Ako živite u gradu, kolica trebaju biti laka i zgodna za manevrisanje i sklapanje (Hauck kolica su kompaktna i lagana) dok su ojačana kolica prava stvar za vas ukoliko ćete se šetati zemljanim ili šljunkovitim putevima, tada birajte modele poput njemačkog brenda Cybex.

Takođe, ako odmah kupite kvalitetna višenamjenska kolica, moći ćete ih koristiti i u budućnosti za drugu bebu, ili ih pokloniti nekome kome su potrebna.

3. Pelene

beba bambo nature

Od svih stvari koje će se naći na našoj listi, pelene su možda i najvažnija, budući da će biti u stalnom dodiru sa bebinom kožom dok ne dođe vrijeme navikavanja na tutu. Ono što vi možete učiniti povodom toga je da odaberete pelene koje su visokoupijajuće, fleksibilne, imaju indikator vlažnosti – i što je takođe jako bitno, hipoalergenu oznaku poput naših Bambo Nature pelena.

Osim što su hipoalergene, naše pelene su i biorazgradive, ne sadrže hlor (ovdje pogledajte zašto je to bitno), niti bilo koje druge hemikalije ili supstance koje izazivaju pelenski osip i alergijske reakcije kože. Takav pristup proizvodnji zagarantovao je našim Bambo Nature pelenama brojne međunarodne nagrade i priznanja.

4. Stolica za hranjenje

S obzirom na to da ćete se družiti sa hranilicom bar dvije godine – i to intenzivno, preporučljivo je da u nju uložite malo više novca.

Bitno je da stolica za hranjenje bude dobro osigurana sa svih strana kako se beba ne bi mogla provući ili skliznuti ni na koji način, kao i da je od čvrstog, izdržljivog materijala koji je lak za održavanje i čišćenje mrlja od hrane.

Naša preporuka je Cybex podesiva hranilica minimalnog dizajna.

5. Proizvodi za njegu kože

Nije tajna da je bebina koža vrlo osjetljiva i podložna iritacijama, pogotovo ako od početka ne koristite adekvatne proizvode za njenu njegu. Najsigurniji izbor su proizvodi sa hipoalergenom oznakom koja je garancija visokog standarda kvaliteta – poput naše Bambo Nature linije za njegu kože.

Svi proizvodi, uključujući vlažne maramice, ulje za kupanje, losion i kremu su prošli najrigoroznije skandinavske testove i nosilac su najprestižnijih ekoloških sertifikata koje možete pogledati ovdje.

6. Kvalitetna torba

torba za pelene

Ovdje ne mislimo na bilo kakvu torbu, nego na torbu u kojoj ćete nositi sve bebine stvari svaki put kada se uputite negdje van kuće. Bićete zadivljeni količinom vremena koju vam dobro organizovana i kvalitetna torba može uštedjeti.

Izaberite torbu koja je od izdržljivog materijala koji se neće lako pohabati, sa dovoljno mjesta i džepova za sve dodatke kao što su naravno pelene, duda, igračke, presvlaka, vlažne maramice, bočica sa mlijekom itd. Ova Inglesa torba je baš šik.

7. Udobna stolica ili fotelja

Možda vam na prvu loptu zvuči neobično, ali vjerujte nam, fotelja će postati veliki dio vašeg dana. Provodićete sate i sate u njoj, hraneći, ljuljajući se i čitajući priče ili pjevajući uspavanke svojoj bebi – zbog toga je bitno da bude vrlo udobna i daje potreban oslonac vašoj kičmi. Veliki izbor raznih fotelja možete pronaći u salonu namještaja Como.

Ovo bi bilo TOP 7 proizvoda na koje, po našem mišljenju, ne bi trebalo da štedite novac jer ćete na duge staze uvidjeti da su svi benefiti vrijedili svake marke.

Postoji li neki proizvod koji bi vi dodali na našu listu? Pišite nam!

Podijeli tekst
Back to top