VAŽNA NOVOST: Bambo Nature uvodi novu formulu bez OVE štetne supstance!

Dan započinjemo sjajnim vijestima! Naš vrijedni tim stručnjaka koji se kontinuirano trudi da sve proizvode iz asortimana dovede do savršenstva, uspio je u svom poduhvatu da iz punjenja Bambo Nature pelena u potpunosti izbaci hlor!

Bambo naslovna

Još od samog osnivanja 80-ih godina prošlog vijeka, naš rad se temelji na konstantnom usavršavanju formule koja je u skladu s prirodom. To podrazumijeva neumoran rad u laboratorijama, testiranje i primjenjivanje najnovijih otkrića na polju hemijske industrije, i pronalazak načina da se štetni sastojci zamijene ekološki prihvatljivim i transparentnim sirovinama.

Zahvaljujući toj posvećenosti, Bambo Nature je prvi brend ikada čijim je pelenama dodijeljen prestižni Nordic Swan Ecolabel sertifikat, a sada sa ponosom možemo dodati i da su naše pelene 100% chlorine-free, odnosno ne sadrže hemijsku supstancu hlor. Hlor, ili tačnije hemijska jedinjenja koja ga sadrže, štetan je kako za kožu bebe, tako i za okolinu, a u nastavku pročitajte i zašto.

Bambo Nature pelene su od sada chlorine-free, šta to u stvari znači?

Upijajući sloj i punjenje pelena za bebe se uvijek izbjeljuje hemijskim procesima kako bi se ostvario i vizuelni utisak bjeline i čistoće. To se može postići korištenjem jedne od ove dvije metode: ECF (Elemental Chlorine Free) ili TCF (Total Chlorine Free).

Problem sa hlorom je taj što tokom procesa bijeljenja emituje male tragove poznatih toksičnih hemikalija nazvanih dioksini koji uzrokuju suhoću kože, svrabež i crvenilo, a prema američkoj Agenciji za zaštitu životne sredine (EPA), dioksini su među najotrovnijim hemikalijama koje su nauci poznate i EPA ih navodi kao visoko kancerogene.

Iako je prva metoda potpuno sigurna i koristi je 90% drugih brendova, ona podrazumijeva da tokom procesa jedan dio hlora ostane na, odnosno u proizvodu – u ovom slučaju celuloznom punjenju pelena. Druga metoda je potpuno chlorine-free i baš za njenu primjenu se odlučio naš Bambo Nature. Želja da se beba ne izloži dioksinima primarni je motiv za upotrebu pelena bez hlora.

Bitno je naglasiti da performanse pelena ostaju iste, uvijek pouzdane, izvrsne i visokoupijajuće, a punjenje pelena od sada i bez minimalnih tragova hlora kako bi koža vaše bebe bila još sigurnija, a naše pelene još zelenije. Ponudu, kao i vodič kroz veličine možete pogledati ovdje.

Uvijek stremimo boljem i višem, opravdavajući svoj status najboljih eko-pelena za vaše mališane, koje će na bh. tržištu biti dostupne već na proljeće 2021. godine!

Podijeli tekst
Back to top