Da li i kada treba da pređete na pelene-gaćice? Odgovori na najčešća pitanja

Da li je vaša beba uvijek u pokretu? Postaje nestrpljiva tokom uobičajene rutine mijenjanja pelena? Imamo super vijest! Sve su to suptilni znakovi da je vaš mališan spreman za prelazak na pelene-gaćice i odvikavanje od regularnih pelena.

Bambo-Nature-Blog-Decembar-Naslovna-Prepoznajte-znakove

Za razliku od svih klasičnih pelena koje imaju ljepljive trakice, naše Bambo Nature pelene-gaćice svojim dizajnom podsjećaju na prave gaćice. Lako se navlače, a još lakše skidaju, što ih čini idealnim odabirom ukoliko je vaše dijete u procesu navikavanja na tutu.

U nastavku pročitajte njihove detaljne karakteristike, kao i odgovore na česta pitanja koja muče roditelje u vezi sa njihovim korištenjem.

Evo kada bebe obično prelaze sa pelena na pelene-gaćice

Prelazak sa regularnih pelena na pelene-gaćice je individualna odluka jer se razlikuje od djeteta do djeteta, ali istraživanja su pokazala da većina djece prelaz napravi između 6 i 9 mjeseci.

U nastavku pročitajte odgovore na ostala pitanja koja bi vas mogla zanimati.

Kako da znam da li je moja beba spremna za prelazak na pelene-gaćice?

Postoji nekoliko suptilnih indikatora koji vam mogu pomoći da ocijenite da li je i vaša beba spremna za pelene-gaćice i navikavanje na tutu:

  • Beba se izmiče i vrti tokom mijenjanja pelena.
  • Sakriva se na privatna mjesta tokom obavljanja nužde.
  • Ostaje suha duže od nekoliko sati.
  • Traži da se sama oblači i povlači hlačice i pelene prema dole.

Primijetili ste ove promjene? Super! Vrijeme je da uskočite sa pelenama-gaćicama!

Koje su glavne karakteristike pelena-gaćica?

Uloga pelena-gaćica je da pomogne vašem djetetu da lako koristi tutu. Elastične su, fleksibilne, zgodne za brzinsko skidanje, a ukoliko ne uspije da se skine na vrijeme, beba će i dalje ostati suha.

Isto tako, dolaze u tri veličine i to u:

  • Veličini 4 (7-14kg)
  • Veličini 5 (12-18kg)
  • Veličini 6 (18kg+)

Da li su pelene-gaćice upijajuće kao i obične pelene?

Da! Naše Bambo Nature pelene-gaćice održavaju vašu bebu jednako suhom kao i klasične pelene. Visokoupijajuće punjenje koje ne sadrži hlor u kombinaciji sa pametnim indikatorom vlažnosti pobrinuće se da koža ostane zaštićena.

Da li su pelene-gaćice udobne?

Naravno! Dok se pelene mogu odlijepiti ili postati labave ako se beba igra, elastični pojas pelena-gaćica ostaje na svom mjestu bez obzira koliko je aktivna. Fleksibilni pojas takođe obezbjeđuje čvrsto prijanjanje, kao i maksimalnu udobnost i pokretljivost – bez usijecanja i iritacija.

Nadamo se da smo vam riješili neke nedoumice u vezi sa pelenama-gaćicama. Ukoliko imate još neka pitanja, odgovore možete pronaći u ovom tekstu ili nam pišite u komentare!

Podijeli tekst
Back to top