5 faktora koji pelene za bebe čine odličnim

Izbor pravih pelena za vašu bebu može biti težak. Postoji mnogo brendova na tržištu i često se pitamo šta je to što ih čini različitim? Da bismo vam pomogli, sastavili smo brzi vodič koji vam može pomoći da donesete tu važnu odluku.

Bambo-Nature-Sept-Naslovna-1

Ako postajete roditelji prvi put ili ste jednostavno imali loše iskustvo sa pelenama tokom odgajanja prvog djeteta, bitno je da napravite listu prioriteta, odnosno karakteristika koje pelene moraju ispuniti prije nego što uđu u uži izbor za kupovinu.

Udobnost vaše bebe i zdravlje kože su na prvom mjestu.

Takođe, pelena mora pravilno pristajati, ne smije uzrokovati nelagodnost ili curenje, a pored ovih faktora, možda biste željeli da razmotrite i opcije koje se zalažu za ekološku osviještenost?

Mi smo uzeli u obzir sve ove stavke!

Nastavite čitati kako biste saznali pet najvažnijih stvari koje treba uzeti u obzir prilikom izbora pelena za vašu bebu, koje će vam pomoći da donesete pravu odluku kako za vas tako i za vašeg malog anđela.

1. Moć upijanja

Visok nivo apsorpcije ključan je za očuvanje udobnosti i sprečavanje iritacije kože. Pelene visokog kvaliteta trebaju držati vlagu dalje od kože, posebno tokom noći. Takođe bi trebalo da obezbijede nepropusnu barijeru kako bi se spriječio razvoj bakterija i smanjila opasnost od pelenskog osipa i iritacije.
Sa visokoupijajućim pelenama, vaša beba može mirno spavati tokom cijele noći bez nelagodnosti koju izazivaju mokre pelene. Shodno tome, izaberite pelene koje dokazano “traju” i čuvaju suhoću kože duži vremenski period.

2. Veličina

Prava veličina pelene određuje se težinom bebe. Zbog toga je važno da izmjerite težinu vaše bebe prije nego što kupite pelene.

Provjera preporučenih okvira za težinu za svaku veličinu takođe je važna kako biste bili sigurni da će pelena vaše bebe biti udobna.

Ovdje možete pogledati naš Bambo Nature vodič kroz veličine.

Budući da će vašoj bebi trebati veće pelene svaka dva mjeseca, izbjegavajte skladištenje iste veličine pelena, pogotovo prvih 12 mjeseci. Kupovinom pelena prema potrebi štedite novac i sprečavate nagomilavanje neiskorišćenih pakovanja pelena.

3. Mekoća i prozračnost

Iritacija kože je česta briga roditelja prilikom izbora pelena.

Koža vaše bebe je osjetljiva i nježna, pa je važno da pažljivo razmotrite materijal od kojeg su pelene napravljene. Izaberite pelene napravljene od prozračnih i mekih, organskih materijala koji omogućavaju protok vazduha do guze vaše bebe, čime se sprečava iritacija kože i nelagodnost.

4. Indikator vlažnosti

Ponekad može biti teško primijetiti kada bebi treba promijeniti pelenu. Srećom, mnogi brendovi, poput našeg Bambo Nature, sada nude pelene za bebe sa ugrađenim indikatorom vlažnosti koji mijenja boju kada je pelena mokra.

Ovaj dodatak ne samo da je praktičan, već pomaže da se osigura pravilna zamjena pelene radi udobnosti i higijene bebe.

5. Uticaj na životnu sredinu

Najsigurnije i ekološki prihvatljive jednokratne pelene biraju materijale na bazi biljaka i održive materijale kad god je to moguće.

Naš Bambo Nature svakodnevno radi na poboljšanju svoje formule i procesa proizvodnje, pa tako naše jezgro više ne sadrži hlor, a koristimo samo organske materijale.

Potražite na pelenama ove oznake i sertifikate jer su oni garancija zalaganja za ekološku održivost.

Nadamo se da će vam ovaj kratki vodič pomoći da donesete najbolju odluku, a ukoliko ste dodatno radoznali o naporima koje ulažemo da očuvamo našu životnu sredinu, možete pročitati i naš tekst o ekološki održivom procesu proizvodnje Bambo Nature pelena:

“U proizvodnji proizvoda za bebe koristimo EKO tehologiju! Pročitaj o čemu je riječ!”

Podijeli tekst
Back to top