U proizvodnji proizvoda za bebe koristimo EKO tehologiju! Pročitaj o čemu je riječ…

Kao brend u okviru kompanije Abena, zajedno smo odlučni u svojoj namjeri da proizvodimo visokokvalitetne higijenske proizvode na održiv način jer je očuvanje okoliša ključno za budućnost naše planete.

Bambo-Nature-Jun-Naslovna-2-1

Naša posvećenost eko proizvodnji postala je srž našeg poslovanja, a rezultat toga je Abena tvornica u Danskoj koja radi neprekidno 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici i 365 dana u godini.

Kako je moguće da je takva proizvodnja održiva, pitate se?

Nastavite čitati i saznajte šta smo to sve implementirali da postignemo što zeleniju proizvodnju!

ABENA: Zelena tvornica

Naša tvornica u Danskoj, opremljena najmodernijom tehnologijom, proizvodi prosječno 300-800 pelena svake minute, što je više od 4 miliona higijenskih proizvoda dnevno!

Naša neprekidna proizvodnja omogućuje nam da odgovorimo na sve veću potražnju i proizvedemo velike količine visokokvalitetnih pelena za odrasle i pelena za bebe i sve to samo uz pomoć energije vjetra!

Za proizvodnju koristimo energiju vjetra

Više od 50 godina posvećenog rada na smanjenju našeg ekološkog otiska rezultovalo je time da Abenina tvornica u Danskoj danas radi isključivo na energiju vjetra.

Na taj način osiguravamo najčišći mogući početak životnog ciklusa naših proizvoda.

Vođenje zelene tvornice znači da konstantno nastojimo smanjiti naš ekološki uticaj i smanjiti emisiju CO2.

Našim dugoročnim radom na optimizaciji proizvodnih pogona prema međunarodno priznatim standardima za upravljanje okolišem dovelo je do sljedećih rezultata:

  • Naša proizvodnja je opskrbljena 100% energijom vjetra,
  • Emisija CO2 smanjena je za 46,5% od 2009. godine,
  • 86,4% našeg otpada reciklirano je 2018. godine,
  • Imamo ISO50001 certifikat i aktivno radimo na optimizaciji potrošnje energije.

Da bismo zadržali konkurentske prednosti, kontinuirano ulažemo u najnovije visokotehnološke i inovativne mašine i proizvodne linije.

Trenutno, naš proizvodni pogon u Danskoj ima 13 najsavremenijih, potpuno automatskih proizvodnih linija i mašina za pakovanje.

Zahvaljujući vlastitoj proizvodnji imamo konstantan nadzor nad kvalitetom, kao i mogućnost da uklonimo skupe posrednike i kupcima ponudimo pravi proizvod po najboljoj cijeni.

Proizvodnja u inostranstvu

Osim vlastite proizvodnje u Danskoj, imamo proizvodne pogone u svojim produžnicama u Švedskoj i Francuskoj, što nam pomaže proširiti naš asortiman pelena.

Švedska: Finess Hygiene ABr

Finess Hygiene je dio Abena grupe od 1999. godine. Švedska produžnica odgovorna je za proizvodnju jednokratnih zaštitnih plahti Abri-Bed koje se koriste za pregledne krevete i stolove, operacijske stolove, ambulante i slično.

Finess Hygiene proizvodi jednokratne pelene za odrasle, kao i jednokratne vlažne maramice i papirne maramice za njegu pacijenata, pranje i sušenje.

Francuska: Abena Frantex

Naša podružnica u Francuskoj postala je dio Abene 1992. godine.

Kompanija Abena-Frantex odgovorna je za proizvodnju Abri-Soft plahti s PE folijom, jezgrom od celulozne vate i superapsorbentom (SAP).

Abri-Soft podloge koriste se kao zaštita kreveta od inkontinencije u domovima za starije i bolnicama, te kao podloga na stolovima i stolicama za pregledanje itd.

Kao i naša vlastita proizvodnja u Danskoj, naše podružnice koriste samo najbolje visokokvalitetne sirovine za proizvodnju Abena proizvoda.

Osim toga, kako Finess Hygiene tako i Abena-Frantex opremljeni su visokotehnološkim, najsavremenijim proizvodnim tehnologijama koje garantuju da su svi proizvodi proizvedeni od strane Abene istog visokog kvaliteta!

Odlučni smo nastaviti s ulaganjem u eko proizvodnju i težiti još većoj održivosti. Kao velika kompanija, osjećamo odgovornost prema našem okolišu i budućim generacijama, te ćemo nastaviti utabavati put prema održivom razvoju i proizvodnji ekološki prihvatljivih proizvoda.

Podijeli tekst
Back to top