VAŽNA VIJEST: Od sada koristimo 30% recikliranih materijala za svoje pakovanje!

Svi roditelji su posvećeni jednom cilju – stvaranju idealnih uslova i prilika za život svoje djece, a neki od njihovih izbora mogu imati pozitivan uticaj i na sve buduće generacije. Jedan od tih izbora, kojem je posvećen i naš Bambo Nature, je ekološka održivost.

Bambo-Nature-Blog-Decembar-Naslovna.

S tim na umu, ponosno vam donosimo vijest da smo napravili još jedan korak ka još “zelenijoj” proizvodnji! Od sada, na našim pakovanjima možete pronaći oznaku “30% post-consumer recycled bag” – što znači da naša pakovanja u proizvodnji koriste 30% reciklirane plastike koja je zamijenila upotrebu novih, tek proizvedenih polimera.

Izvor ove plastike su isključivo domaćinstva i njihov plastični otpad poput plastičnih kesa. Sva reciklirana plastika je pomno odabrana, ponovo prečišćena, prerađena i sortirana.

Naš Bambo Nature je pored ovog, imao još jedan sjajan poduhvat kojim podržava ekološku održivost i dobrobit beba, a to je izbacivanje štetnog i potencijalno kancerogenog jedinjenja hlora iz svog punjenja za pelene koji dolazi u dodir sa osjetljivom bebinom kožom.

Na ovaj način pokazujemo koliko su bitne inovativne tehnike i reciklaža kao i njeni benefiti na djelu, odnosno u praktičnoj proizvodnji. Korištenjem bilo kog postotka recikliranih materijala, velike kompanije poput Abene (pod čijim je pokroviteljstvom naš Bambo Nature) mogu postaviti primjer drugim proizvođačima, vremenom smanjiti plastični otpad i ostaviti budućim naraštajima planetu kakvu zaslužuju.

Podijeli tekst
Back to top