Prvi dan u vrtiću? OVE stvari obavezno spakujte…

Bez obzira da li ste mama koja vodi svoju bebu u vrtić po prvi put ili veteran, ponekad sam izlazak iz kuće u vrtić može predstavljati pravi izazov, a tek sve stvari koje morate spakovati…

Bambo-Naslovna-Fotografija-Avgust

Kako bi vama i vašem mališanu dan protekao bez problema, prije nego što krenete u vrtić morate imati spremnu torbu. Teško je misliti o svemu, pogotovo ako nemate već ispisanu listu, pa smo zato u nastavku spremili detaljan vodič koji će vam pomoći da ništa ne zaboravite kod kuće.

Ovo su stvari koje treba da spakujete

Da li ste se ikada zapitali šta to sve djeca ili mame nose u torbi za vrtić? U pitanju je ovih 7 stavki!

1. Pelene

Početkom svake sedmice pripremite određenu količinu pelena za boravak u vrtiću. Ako niste sigurni koliko će pelena biti potrebno vašoj bebi, spakujte 8 do 10 pelena dnevno.

Vrlo je važno da su to pelene kojima vjerujete, u kojima će se beba osjećati udobno i kretati bez straha od curenja.

Na kraju nedelje procijenite koliko je pelena vaša beba koristila da biste dobili okviran broj koliko ćete ih pakovati u budućnosti.

2. Maramice

Neophodno je spakovati cijelo pakovanje vlažnih maramica, jer se djeca često ulijepe, umaste i isprljaju. Naše Bambo Nature 80/1 pakovanje je ekonomična i sigurna opcija koja neće iziritirati kožu.

Provjerite torbu svakih nekoliko dana da vidite kada ćete morati da spakujete novi paket za dopunu. Takođe pomaže da pri ruci držite olovku i bilježnicu, idealno u spoljnom džepu vaše torbe kako bi održali preglednost svih stvari koje treba spakovati ili dokupiti.

3. Krema ili mast za pelenski osip

Mnoga djeca koja ne nose naše Bambo Nature pelene sklona su pelenskom osipu koji nadražuje kožu, izaziva crvenilo, svrab i generalno loše stanje kože za bebu.

Pobrinite se da spakujete kremu ili mast koju vam je preporučio doktor kako bi tete u vrtići mogle da namažu vašeg mališana po potrebi nakon presvlačenja pelene.

4. Duda

Ako vaša beba voli da ima dudu, spakujte jednu dodatnu za hitne slučajeve. Može se desiti da se glavna izgubi ili isprlja pa je važno da u torbi postoji zamjena.

5. Omiljena igračka

Ako vaša beba ima omiljenu igračku, možda bi bilo pametno da je pakujete svakodnevno. Dobro će doći ako vaša beba ne može da spava bez nje, ako je nervozna ili joj treba nešto poznato da je utješi.

Prije nego što to uradite, provjerite kakva su pravila za unošenje plišanih igrački u vrtić.

6. Dodatna odjeća

Neke stvari koje pošaljete u vrtić će se izgubiti ili uništiti. Vaše dijete je tu da se zabavlja, što uključuje igranje napolju, sa plastelinom, vodom itd. To znači da su mrlje neizbježne. Izbjegavajte slanje bilo čega što se ne može lako zamijeniti ili oprati.

7. Lijekovi

Ako pravila vrtića dozvoljavaju, sastavite kesu lijekova koje biste željeli da budu tetama pri ruci ukoliko se nešto desi. Kesa može uključivati toplomjer, sredstvo za ublažavanje bolova, sredstvo za smanjenje temperature, kapi za nos ili lokalnu mast za neprijatan rast zubića.

Nadamo se da će vam ova lista barem malo pomoći da se lakše organizujete!

Podijeli tekst
Back to top