PRIČE IZ ŽIVOTA: Zbog ovoga mame biraju Bambo Nature pelene!

Bili smo vrijedni i odlučili da za vas prikupimo iskustva mama širom svijeta! To nam je pomoglo da otkrijemo i podijelimo sa vama dio razloga zbog kojih su naši Bambo Nature pelene i proizvodi popularni kod roditelja.

 

Bambo-Nature-Naslovna-Februar-v02

Čitajući komentare i recenzije mama na oficijelnim Bambo Nature kanalima primijetili smo da su na kupovinu naših pelena ili linije za njegu kože uticali brojni faktori kao što su sentimentalnost, praktičnost, iskustvo ili hemijski sastav!

U nastavku smo izdvojili pet.

1. “Moja mama je koristila Bambo Nature pelene kada su se tek pojavile na tržištu pa sam poželjela da održim tu tradiciju.” – Kirsten, Danska

Da li ste znali da su se naše Bambo Nature pelene prije 30 godina zvale “Bambolina” – “lutkica” na danskom? Osim toga, porodica Terp-Nilsen, osnivači Abene, izabrala je lik malog medvjeda da predstavlja pelene, a od milja su ga zvali Bambo!

Kasnije, kada je došlo vrijeme za promjenu i formiranja proizvoda za svjetsko tržište odlučeno je da se imenu Bambo doda “Nature” kako bi se obilježila posvećenost porodice korišćenju održivih, ekološki prihvatljivih materijala u proizvodnji svojih proizvoda. Tako je nastao Bambo Nature.

2. “Moja porodica i ja smo skloni nasljednom ekcemu. Čim sam saznala da sam trudna znala sam da moram unaprijed istražiti i pronaći proizvode savršenog sastava za svoju bebu jer je postojala šansa da će i ona biti sklona osipima. Na kraju sam izabrala Bambo Nature liniju za njegu kože.” – Margaret, USA

Svi naši proizvodi za higijenu i njegu kože imaju hipoalergena svojstva, što znači da su idealni su za osjetljivu bebinu kožu!

To postižemo tako što u proizvodnji koristimo samo najbolje prirodne sirovine, a izbjegavamo sve hemikalije koje bi mogle izazvati alergijske reakcije i osipe na koži ili je dodatno isušiti: parabene, hlor i parfeme.

3. “Još od srednje škole sam dio brojnih pokreta za očuvanje životne sredine, pa samim tim podržavam sve proizvode koji daju svoj doprinos ekološkoj održivosti – Bambo Nature je bio lak izbor!” – Lena, Švedska

Naš Bambo Nature u procesu proizvodnje čini sve kako bi otpad koji ide na deponiju bio manje štetan po prirodu i zbog toga je nosilac najprestižnijih ekoloških sertifikata:

  • Nordic Swan Ecolabel – promovisanje održivosti tokog svakog procesa
  • Asthma Allergy Nordic – prestižna plava oznaka koja odaje počast svijesti o alergijama
  • FSC™ – Forest Stewardship Council – nagrađivanje odgovorne upotrebe proizvoda šuma

Nažalost, pelene spadaju u takvu kategoriju otpada da ih je nemoguće u potpunosti reciklirati, ali sa ponosom možemo reći da su naše pelene biorazgardive, koriste samo organsku celulozu, a iz formule smo izbacili hlor i parfeme.

4. “Bambo Dreamy linija pelena mi je bila neopisivo korisna kada je moj najstariji sin prolazio kroz fazu noćnog mokrenja, a kasnije kada sam dobila blizance koristila sam Bambo Nature pelene od početka i zahvaljujući njima izbjegla pelenski osip!”– Amela, BiH

U našem asortimanu možete pronaći 3 vrste pelena: klasične, pelene-gaćice i Bambo Dreamy pelene za djecu do 15 godina.

Sve su ekološki sertifikovane, kreirane da budu fleksibilne i udobne, a visokoupijajuće kako bi spriječile osjećaj vlage na koži i nastanak pelenskog osipa! Isto tako, naše Bambo Nature pelene imaju indikator vlažnosti kako bi lakše znali kada je vrijeme da pelenu promijenite.

5. “Za Bambo Nature sam prvi put čula 2020. godine nakon što su kod nas osvojile prestižnu Mom&Baby Awards – tada sam odlučila da ih probam i nisam se pokajala!” – Anne, Velika Britanija

Naš Bambo Nature je uistinu nosilac brojnih prestižnih nagrada za koje su nas nominovali časopisi, roditelji i agencije za potrošače.

Neke od kategorija u kojima smo briljirali u odnosu na konkurenciju su:

  • Najbolji ekološki proizvod, Francuska
  • Ekološki proizvod sa 5 zvjezdica, Portugal
  • Jednokratne pelene sa najboljim performansom, Velika Britanija
  • Najbolje vlažne maramice za novorođenčad, Velika Britanija

i mnoge druge.

Listu svih odlikovanja možete pogledati ovdje.

Ove ispovijesti su nas baš obradovale jer nema veće pohvale od preporuke zadovoljnih roditelja, a nadamo se da su i vas inspirisale da isprobate proizvode iz našeg asortimana.

Podijeli tekst
Back to top