Novi dan započinjemo novom nagradom za Bambo Nature pelene!

Treća nagrada za Bambo Nature u 2020. godini: na prestižnom takmičenju Mother&Baby Awards u Velikoj Britaniji, Bambo pelenama je dodijeljena bronzana rozeta za “jednokratne pelene sa najboljim performansom”.

Bambo Mother and Baby Awards

Mother&Baby Awards se dodjeljuju već 27 godina i velika je čast učestvovati i ostvariti zapažene rezultate. Ovo priznanje je takođe posebno jer se pobjednici odlučuju isključivo na osnovu dugoročnog praćenja perfomansi pelena. U ispitivanju je učestvovala mala armija mama koje su pomno pratile sve indikatore i na kraju dale svoj sud o pelenama najboljim za njihove mališane.

Na osnovu čega je Bambo Nature zaslužio ovu nagradu?

  1. Svi Bambo Nature proizvodi su nosioci važnih ekoloških sertifikata poput: Nordic Swan Ecolabel, Asthma Allergy Nordic i Ecocert COSMOS, što znači da ne samo da su bez toksičnih materijala i supstanci već i da čitav proces proizvodnje, pakovanja, distribucije i odlaganja proizvoda ispunjava najstrože ekološke standarde.
  2.  Dizajn Bambo Nature pelena čini ih fleksibilnim, prozračnim, a ujedno i efikasnim. One neće sputavati kretanje, puzanje ili hodanje vaše bebe, a pružiće im maksimalnu sigurnost i suhoću!
  3. Posjeduju indikator vlažnosti koji vam govori kada je pravo vrijeme da promijenite pelene vašoj bebi, sprečavajući rizik od pelenskog osipa i alergija.

Budući da je standard za koji se zalažemo još jednom prepoznat i rangiran kao najbolji od strane lidera kada su u pitanju ispitivanja kvaliteta proizvoda za bebe, ova nagrada će nam poslužiti kao dodatna motivacija i putokaz za dalji napredak i usavršavanje formule za najbolje ekološke jednokratne pelene.

Ostatak asortimana možete pogledati ovdje ili potražiti naše proizvode u najbližoj apoteci.

Podijeli tekst
Back to top