Bambo Nature pelene osvojile još jednu svjetski priznatu nagradu!

Poznati danski brend eko-pelena za bebe Bambo Nature, koji je odnedavno dostupan i na bh. tržištu, osvojio je još jednu važnu nagradu kao priznanje kvaliteta. Naime, Project Baby Awards, koji je na listi najprestižnijih takmičenja u Velikoj Britaniji, dodijelio je Bambo Nature pelenama bronzanu medalju u kategoriji “Najbolje pelene u 2020. godini”!

bambo nature Project Baby awards

Ova kompanija, sa čak 70 godina tradicije, svoj proizvod je na Project Baby Awards prijavila po prvi put ove godine, a činjenica da je osvojila bronzanu medalju je još samo jedna potvrda vrijednost i kvaliteta. Tehnološki napredak na polju hemije inspirisao je osnivače ove kompanije da ostvare svoju viziju o savršenoj simbiozi dvije najvažnije stvari za opstanak naše planete – zdravlja beba i prirode.

Svjedoci posvećenosti ovog brenda i neosporivi dokaz vrhunskog kvaliteta Bambo Nature proizvoda su i druge nagrade i priznanja, u koje se ubrajaju: Loved by Parents Awards (2020, 2018), kao i Babylist “Must Have Nappy” (2017) u kategorijama za proizvode bez kojih se ne može kada je u pitanju briga o higijeni novorođenčadi. Nosilac su i ekoloških sertifikata poput: Nordic Swan Ecolable, Asthma Allergy Nordic i Ecocert COSMOS, koji se dodjeljuju za proizvode bez toksičnih materijala i supstanci, a od biorazgradivih materijala.

Bambo Nature pelene su bez štetnih hemikalija i alergena, udobne i fleksibilne, tanke i prozračne, doprinose maksimalnoj mobilnosti i olakšanom kretanju vaše bebe, a imaju isti performans kao i pelene bez ekoloških oznaka! Njihova visokoupijajuća svojstva su garant suhoće, a sa uvođenjem indikatora vlažnosti koji mijenja boju i signališe vam kada je pravo vrijeme da promijenite pelene, dodatno smanjujući rizik od pelenskog osipa.

Na osnovu prethodnih pokazatelja možemo zaključiti da je primarna briga ove danske kompanije zdravlje djece, zbog čega je i stekla svjetsku popularnost. Njihov asortiman, koji osim pelena nudi i proizvode za njegu beba, napokon je dostupan u Bosni i Hercegovini, a sve više roditelja se odlučuje upravo za Bambo Nature. Za više informacija o proizvodima posjetite njihov zvanični website www.bambonature.ba ili ih potražite u najbližoj apoteci.

Podijeli tekst
Back to top