Korisne mobilne aplikacije za trudnice i majke

Tehnološki napredak tokom poslednjih nekoliko decenija učinio je naš život mnogo lakšim u poređenju sa 20. vijekom, ali ga je učinio i nevjerovatno užurbanim – pogotovo ako ste majka i imate osjećaj da radite 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji.

trudnica-i-korisne-aplikacije

Baš zbog toga, sve što ima moć da pomogne da vam dan protekne sa što manje stresa je dobro došlo, a jedan od najpraktičnijih načina za pristup besplatnoj pomoći su korisne mobilne aplikacije.

U nastavku pročitajte naš izbor, sigurni smo da ćete pronaći bar nekoliko prijedloga koji će se i vama dopasti!

1. Newborn Log

Pomoću ove aplikacije možete lako da unesete i pratite raspored svih bebinih hranjenja, promjene pelena, i ostalih rutinskih obaveza koje dolaze sa majčinstvom. Takođe, Newborn Log kalendar vas opominje na obilježavanje nekih bitnih datuma, ili vam omogućuje da ih kreirate sami, npr. bebin prvi osmijeh ili korak.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

2. Sprout Pregnancy

Cilj aplikacije Sprout je da vas edukuje tokom trudnoće i omogući što efikasniju organizaciju vašeg vremena. Aplikacija je dizajnirana tako da vas provodi kroz svaki dan vaše trudnoće i ima mnogo interaktivnih sadržaja. Neki od njih su vaš lični dnevnik trudnoće, tajmer za kontrakcije, brojač bebinih aktivnosti u stomaku itd.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

3. WalmartWellness

WalmartWellness aplikacija vam pomaže da vodite računa o zdravlju svog djeteta. Prvenstveno možete saznati više o ljekovima koje vaše dijete koristi zahvaljujući obimnoj bazi podataka, zatim njihovu svrhu, nuspojave i najčešći način doziranja. Takođe, olakšava praćenje doza i podsjeća vas kada je vrijeme da djetetu date lijek, a možete i sami unositi podatke ili napomene koje trebate pomenuti doktoru prilikom kontrole npr. učestalost kašlja, sna, temperature itd.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

korisneaplikacijezamame

4. OurHome

OurHome je odlična aplikacija za organizovanje kućanskih poslova. U njoj možete napisati zadatke, dodati razne porodične događaje i praviti liste za kupovinu. Super stvar je što možete da napravite porodični nalog kome će svi u kući imati pristup i moći da ga koriste.

Ono što će se djeci posebno svidjeti je zarađivanje bodova kada završe svoj zadatak, a vi određujete koliko bodova im je potrebno da bi osvojili neku “nagradu” što će ih dodatno motivisati da vam pomognu u kućanskim poslovima.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

5. Cloud Baby Monitor

Da li koristite Apple uređaje u svojoj kući? Ako je odgovor DA, svidjeće vam se ova aplikacija!

Pomoću Cloud Baby Monitora samo stavite iPad, iPhone ili drugi tip Mac uređaja u bebinu sobu, a zatim gledajte video snimak bebe uživo na ekranu drugog uređaja!

Ono što ovu aplikaciju čini jedinstvenom je to što možete da koristite audio i video zapis uživo kako bi beba čula vaš glas.

Cijena: 6.99$ cca 11,5 KM
Dostupnost: IOS

6. Kegel Trainer

Kegelove vježbe su izuzetno važne tokom trudnoće. One osnažuju tonus karličnih mišića čime se sprečava prolaps materice, mokraćnog mjehura i rektuma. Pomoću aplikacije Kegel Trainer dobićete pristup jednostavnim vežbama koje traju pet minuta i nisu zahtjevne, a pripremiće vaše tijelo za brži i lakši porod.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

7. 50.000 Baby Names

Kao što i samo ime govori, ova aplikacija pomaže vam da pronađete savršeno ime za svoju bebu sa liste od čak 50.000 imena! Aplikacija pruža informacije o porijeklu i značenju svakog imena u njihovoj ogromnoj bazi podataka, a uprkos činjenici što je aplikacija na engleskom jeziku pružiće vam veliku dozu inspiracije.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS

aplikacijezamame

8. Happy Kids Timer

Happy Kids Timer je aplikacija za stvaranje zdravih navika kod male djece! Dizajnirana je tako da pomogne djeci da uspostave efikasnu jutarnju rutinu bez vašeg nadzora i pomoći. Djeca sama upravljaju aplikacijom koja ih provodi kroz niz zadataka od pranja zuba do spremanja kreveta. Pored toga, ima slatke animacije i privlačnu muziku koja im pomaže da budu motivisani i završe sve na vrijeme prije odlaska u vrtić ili školu.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

9. Keepy

Uz Keepy možete sačuvati sve fotografije kreativnih radova vaše djece. Ova aplikacija je sjajna ako imate dijete koje voli da crta, a ne želite da bacite nijedno njegovo umjetničko djelo (ali ne želite ni nered). Fotografije možete dijeliti i sa ostalim članovima porodice, a jedinstven poklon bi bio i izrađen album sa svim radovima vaših malih umjetnika!

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

10. Yoga for Beginners

Joga je savršena opcija za sve mame koje žele da se postepeno vrate u formu bez zahtjevnih vježbi. Osim što ćete se osloboditi stresa, povećaćete svoju fleksibilnost i sagorjeti višak kalorija.

Yoga for Beginners je savršena aplikacija za početnike i sve koji se nikada nisu bavili jogom i potrebna su im detaljnija uputstva.

Cijena: Besplatno
Dostupnost: IOS i Android

Da li ste već isprobali neke od ovih aplikacija? Koja vam se najviše dopada? Pišite nam u komentaru.

Podijeli tekst
Back to top