6 ključnih karakteristika Bambo Nature pelena

karakteristike bambo nature pelena

Ako čitate ovaj tekst, sigurno ste već upoznati sa osnovama danskog brenda Bambo Nature i želite da saznate više. Upravo zato ćemo ovdje pokušati da vam prenesemo neke od najvažnijih stavki koje sa ponosom ističemo i koje smatramo da mogu biti presudne da biste se odlučili da probate baš naše pelene. Idemo redom!

1. Provjereni sastojci koji garantuju nježnost i sigurnost za bebu.

Šta to tačno znači? To znači da Bambo Nature pelene ne sadrže parabene, parfeme, boje ili druge štetne konzervanse. To ujedno znači da bebina koža neće osjetiti nikakve posljedice nošenja pelena, koje su često primjetne, kao što su razni osipi, crvenila i slične reakcije.

Znamo da je lijepo vidjeti pelene sa raznim interesantnim dezenima i da mnogi roditelji (pa i klinci) to potenciraju, ali ne zaboravite da boje nisu dobre za kožu i da su zapravo nepotreban dodatak. Ponekad je manje više – i ljepše.

Zato Bambo pelene imaju, pored suptilno postavljenog logotipa, po jedan motiv životinjice. Toliko je neprimjetan da se neće providjeti ni kroz bijelu odjeću, a napravljen je sa bojom koja neće štetiti koži.

2. Sve što radimo – radimo transparentno.

Naš cilj je jednostavan – želimo ostaviti zdravu planetu punu prirodnih resursa našoj djeci i generacijama poslije njih. Iz tog razloga smo u proizvodnji potpuno okrenuti ekologiji, održivim izvorima i najboljim mogućim sastojcima za kožu bebe.

Ujedno, sve to što radimo, radimo transparentno. I zato kompletnu listu sastojaka koji se nalaze u našim proizvodima možete da pogledate ovdje i da ih dodatno samostalno istražite.

Naš zadatak nije samo da poštujemo stroge zakone Danske, odakle potičimo, niti visoke standarde proizvodnje koje zadaju ostali brendovi. Naš zadatak je da ispunimo sve želje majki, a ti zahtjevi nisu nimalo jednostavni. Svaka majka želi bolje od najboljeg za svoje dijete. Znamo – jer i među nama ima majki.

3. Našim pelenama je dodijeljeno pet globalno značajnih sertifikata.

Za običnog korisnika podatak da neki proizvod ima određeni sertifikat ne znači mnogo. Međutim, to je garancija za nas kao proizvođače i za sve majke da je proizvod koji kupuju stvarno ono što se promoviše i da iza svake izjave postoji potvrda.

Naše pelene su prošle niz strogih kontrola putem kojih je utvrđeno sve ovo što ističemo i sa čim se hvalimo. Sertifikati koje imamo su: Nordic Swan Ecolabel, Asthma Allergy Nordic, FCS™, Ecocert COSMOS i Dermatologically Tested. O svakom od ovih sertifikata možete detaljnije da pročitate ovdje.

Takođe, moramo da se pohvalimo i činjenicom da su naše pelene prve pelene na svijetu kojima je dodijeljen iznad pomenuti Nordic Swan Ecolabel.

4. Indikator vlažnosti? Imamo i to!

Pravljenje ekološkog proizvoda koji je siguran i prirodan ne mora nužno da znači kompromitovanje efikasnosti proizvoda. Istina, teško je objediniti sve faktore, jer često sastojci koje ne želimo u proizvodu/pelenama omogućavaju vrhunske performanse.

Dugo smo radili na tome da izbirljivost u sastojcima ne utiče na to kako pelene upijaju, da li propuštaju i koliko su kvalitetne – i uspjeli smo! Osim što možete biti sigurni da će odraditi dobar posao, integrisali smo i indikator vlažnosti kako biste uvijek znali da li su pelene spremne za zamjenu ili mogu još da se nose.

5. Naše pakovanje je biorazgradivo!

Kakav bi to ekološki proizvod bio kada bi dolazio upakovan u običnu plastiku? Mi smo mislili i na ovaj segment, tako da naše pelene dolaze u biorazgradivom pakovanju od I’m Green™ plastike koja je proizvedena od šećerne trske.

6. Preko 40 godina rada na proizvodima!

Nije lako napraviti kvalitetan proizvod, a naša porodična firma iz južne Danske se tim poslom bavi decenijama. Uložili smo mnogo truda u to da svim majkama širom svijeta dostavimo najbolji i najprirodniji mogući proizvod i veoma nas vesele sve pozitivne reakcije i utisci koje dobijamo.

Zato želimo i vama da poručimo, da vas zamolimo – probajte Bambo Nature ako budete imali mogućnost i javite nam svoje utiske. Mi smo sasvim sigurni da ćete biti zadovoljni rezultatima, a s obzirom na to da volimo da čujemo vaša pozitivna iskustva, obavezno ih podijelite sa nama. A ukoliko ne budete zadovoljni, javite nam se na info@bambonaturepelene.ba – želimo da znamo šta treba da unaprijedimo.

Podijeli tekst
Back to top