Uradi sam: Ukrasna torta od pelena za poklon

Torta od pelena biće predmet svačijeg oduševljenja na svakom rođendanu ili krštenju! Možda izgledaju komplikovano, ali vjerujte nam, puno ih je lakše napraviti nego što mislite.

Bambo-Nature-Blog-Naslovna-Mart-v01

Torta od pelena ukrašena ukrasnim trakama, cvijećem ili drugim stvarima kao što su lutkice, cipelice ili plišani medvjedići.

Sjajan su i kreativan poklon za događaje poput proslave rođendana i krštenja jer su ujedno dekorativan i vrlo koristan poklon.

Kakve pelene su vam potrebne?

Jeste li znali da tokom prvih 5 mjeseci života beba troši 8-12 pelena svaki dan! Zato je torta od pelena tako praktičan poklon – ako koristite samo gumice i vrpce za pričvršćivanje pelena, buduća mama nakon proslave može lako rastaviti “tortu” i koristiti pelene.

Možda ćete biti u iskušenju da odaberete dječije pelene veličine 1, budući da pravite tortu za pelene za novorođenče, a ono koristi veličinu 1, zar ne?

Pa, vjerovatno su i drugi razmišljali isto, tako da buduća mama možda već ima dosta pelena za bebe u veličini 1.

Osim toga, beba može vrlo brzo narasti iz veličine 1 i 2. Zato vam preporučujemo korištenje dječjih pelena veličine 3 ili veličine 4 jer će vam te veće veličine biti lakše smotati.

Što vam je potrebno za izradu torte od pelena?

Spremni za izradu?

Ovo su materijali i alati koji su vam potrebni:

  • Bambo Nature (ili druge) pelene – ovisno o veličini i obliku koji odaberete za svoju tortu, vjerovatno će vam trebati između 40-70 pelena
  • Kartonske rolne od toaletnog papira
  • Okrugli kalupi za torte ili vatrostalne posude različitih veličina
  • Gumice
  • Makaze
  • Vrpce/ukrasne trake
  • Podloga – poput tacne, stalka za kolače ili možda čist komad drveta ako želite rustikalni izgled.

Slijedite korake iz nastavka kako bi uspješno završili projekat.

Evo kako napraviti DIY tortu od pelena korak po korak

Bambo Nature-Blog-Mart-v02

1. Prikupite sve materijale i pelene.

2. Započnite tako što ćete složiti 4-5 pelena u svoj najveći kalup ili zdjelu za kolače, lagano ih preklapajući, u sredinu dodajte kartonsku rolnu od toalet papira, i slažite dok vam ne ostane više prostora.

3. Učvrstite pelene elastičnim trakama – kalup za kolače trebao bi vam dati slobodne ruke. Možete koristiti i jake ili tanje trake, ali pazite da koristite dovoljno da pelene budu čvrsto spojene. Sada možete ukloniti svoj prvi sloj iz kalupa za tortu.

4. Za drugi nivo torte ponovno slijedite korake 1-3, koristeći kalup manje veličine i za treći nivo ponovno slijedite korake 1-3, koristeći svoj najmanji kalup.

5. Sada je vrijeme da sastavite tortu – za ukrašavanje torte zavežite vrpcu po izboru oko svakog nivoa kako biste sakrili gumice. Ako ste odabrali dodatne ukrase, rasporedite ih po vrhu i oko torte.

6. Gotovu tortu stavite na podlogu po želji i gotovi ste!

Eto ga! Savršen poklon za svaku mamu i za bilo koju proslavu za bebe.

Podijeli tekst
Back to top