Bambo Nature predlaže: igrajte ove igrice sa klincima!

zanimljive igrice za djecu

S tim u vezi, želimo da danas pričamo o interesantnim igricama u kojima ćete uživati i vi i vaši klinci. Važnost igrica je mnogo veća nego što mislite. To nije samo način da zabavite svoju djecu kako bi im dani prošli što interesantnije i brže. To je način da se vaši klinci socijalizuju, da nauče odnose sa drugima u sredini, da razviju motoriku, da bolje razmišljaju i slično.

Jedna od kultnih igrica koju smo svi igrali u nekom trenutku života jesu Domine, a osim u klasičnom obliku postoji i verzija koja umjesto tačkica ima motive životinja. Pravila se svode na isto, a koji god tip da odaberete – pomoći ćete djeci da razvijaju motoriku i usput se zabave. Ujedno, ni vama neće biti dosadno – obećavamo.

Osim domina, u istoj kategoriji se nalazi i Memory, igrica koja pomaže djeci da bolje pamte, jer je poenta spojiti dvije iste kartice koje dolaze u paru. Baš kao i sa dominama, i ovdje možete pronaći različite motive, a igricu možete da kupite čak i u super-marketu. Još bolje, sa klincima možete da napravite i svoje kartice tako što ćete isjeći papir na kockice iste veličine i svojom rukom iscrtati različite ilustraciju, svaku po dva puta.

Potapanje brodova je čuvena igrica koju možete igrati na papiru, a možete naći i već napravljenu verziju. Kako se igra? Vi i vaš protivnik uzmete papir sa kockicama i ogradite površinu za igranje. Unutar polja obilježite 5 svojih brodova tako što ucrtate X u kockice. Svaki brod je za 1 X veći, tako da je najveći brod sastavljen od 5 kockica, pozicioniranih gdje vi odredite. Nakon postavljanja, naizmjenično birate polja gdje “bacate bombu”, a cilj je da potopite svaki brod protivnika. Možda ne zvuči toliko zabavno – ali jeste!

Ako ste ljubitelj karata, onda je igrica koju ćete željeti igrati Uno Junior. Princip igranja je isti kao i 501 (ukoliko vam je poznat), samo postoje specijalno napravljene kartice koje su šarene i prilagođene djeci već od treće godine života. Brzo se igra, donosi mnogo smijeha, ali i učenja brojeva i poboljšavanja načina razmišljanja.

Moramo da spomenemo i Čovječe ne ljuti se, igricu koju vole sve generacije. Dodatnu dozu interesantnosti klincima će napraviti bacanje kockice. Uzbudljiva, brza, ali i edukativna – jer važno je naučiti da gubljenje nije uvijek loše. Mjesta ljutnji u igranju nema!

To je sve što se tiče naših prijedloga. Sigurni smo da postoji još mnogo dobrih prijedloga, ali kada bismo sve spomenuli, ovaj tekst ne bi imao kraja. Čuveni lego, uvijek zanimljive puzle, uzbudljiva jenga…sve su to igrice za cijelu porodicu. Ali ostavljamo prostora i za vas. Očekujemo vaše prijedloge u komentaru na Facebook stranici, bilo da su vaše izmišljene igrice ili nešto što već voli cijeli svijet.

Podijeli tekst
Back to top