5 proizvoda koji će vašoj bebi umnogome olakšati odvikavanje od pelena

Proces odvikavanja od pelena je nerijetko izazovan i iscrpljujuć, ali uz odgovarajuće proizvode može postati mnogo mnogo lakši i ugodniji, kako za vas tako i za vašu bebu.

navikavanje na tutu

Naime, određeni proizvodi mogu pomoći djetetu da se osjeća samostalnije, sigurnije i motivisanije. U nastavku donosimo pet proizvoda koji će vašoj bebi umnogome olakšati ovaj prelazni period.

1. Zaštitni podmetači za krevete

Prvi proizvod koji će vam olakšati svakodnevno funkcionisanje s bebom koja se odvikava od pelena su zaštitni podmetači za krevet jer će osigurati suvo i sigurno okruženje za vaše dijete tokom noći.

Preporučujemo vam Bambo Nature zaštitne podmetače za krevete, jednokratne podloge izrađene od materijala nježnih prema bebinoj koži.

S dobro zatvorenim rubovima, mogućnost curenja je svedena na minimum, a sam materijal je prozračan i smanjuje rizik od iritacija kože. Podloge su mekane, tanke i ne sadrže hlor ili parfeme.

Zahvaljujući ovim podlogama vaša djeca i njihovi kreveci će ostati suvi tokom cijele noći, pogotovo u fazi odvikavanja od pelena!

Bambo Nature zaštitni podmetači su dermatološki testirani i FSC™ sertifikovani.

2. Knjige i igračke za motivaciju

Jedan od ključnih faktora za uspješno odvikavanje od pelena je motivacija, a knjige i igračke na temu korišćenja noše mogu biti od velike pomoći.

Postoje mnoge slikovnice i knjige prilagođene djeci koje na zabavan način objašnjavaju proces odlaska na nošu. Takođe, igračke koje „idu na nošu” mogu biti od koristi, jer djeca vole oponašati aktivnosti. Ove metode mogu učiniti proces odvikavanja manje stresnim i zabavnijim za dijete.

3. Prenosiva noša s poklopcem

Noša s poklopcem je neophodan proizvod kada je u pitanju odvikavanje od pelena. Praktična je jer omogućava djetetu da se osjeća samostalnije, a poklopac olakšava održavanje higijene.

Ove noše su obično sklopive, lagane i dolaze s jednokratnim vrećicama koje olakšavaju čišćenje. Mnoge su dizajnirane s dodatnim karakteristikama poput mekog sjedala i ručki za pridržavanje, što pruža djetetu sigurnost i udobnost.

Birajte modele koji su lagani za čišćenje i dovoljno visoki da dijete može sjediti udobno. Noša s veselim bojama i motivima može dodatno motivisati dijete da je koristi.

4. Meka prostirka za igranje

Meka prostirka za igranje može biti od velike pomoći tokom dana kada se dijete igra bez pelena. Prostirka pruža zaštitu od eventualnih nezgoda i jednostavna je za čišćenje.

Idealna je za postavljanje u dnevnu sobu ili prostor gdje se dijete najčešće igra, kako biste smanjili stres oko čišćenja i bili sigurni da dijete ima ugodno mjesto za igru.

Birajte prostirke koje se lako peru i održavaju te one s neklizajućom podlogom za veću sigurnost.

5. Trening gaćice

Trening gaćice su prelazni proizvod između pelena i donjeg rublja. Izrađene su od materijala koji je sličan donjem rublju, ali s dodatnim slojem upijajuće tkanine koja može podnijeti male nezgode. To omogućava djetetu da se osjeća kao „veliko”, a istovremeno pruža roditeljima malo više sigurnosti.

Nadamo se da su vam ovi savjeti bili korisni i da će vašoj bebi (ali i vama) olakšati proces odvikavanja od pelena.

Podijeli tekst
Back to top